Under måndagen hittades en kropp i Marks kommun – dagen efter kom besked att det är den försvunna 17-åriga flicka som polisen misstänker har blivit mördad. Foto: Adam Ihse/TT

Familjen efter beskedet att 17-åriga flickan i Mark hittats död: ”Mår väldigt dåligt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha varit försvunnen i flera dagar hittades den 17-åriga flickan död i Marks kommun. SVT Nyheter har pratat med en nära anhörig till familjen som berättar om chocken och sorgen efter beskedet.

– Familjen mår väldigt dåligt efter det ofattbara beskedet. De tackar samtidigt allmänheten för engagemanget under dagarna av ovisshet och obeskrivlig oro, säger en nära anhörig på plats hos familjen.

Den anhörige har fått familjens godkännande att uttala sig å deras vägnar för SVT Nyheter Väst.

17-årig flicka hittad död i Marks kommun

Marks kommun har uttalat sig om händelsen på sin hemsida och skriver:

”Det är med tungt hjärta vi behöver informera om att en av eleverna på Marks gymnasium, sent igår kväll blev funnen död.”

Minnesrum på 17-åriga flickans skola

Det kommer även finnas möjlighet att lämna blommor utanför flickans skola och personer från kommunens krisstöd kommer finnas närvarande.

Inne på skolan kommer det finnas ett minnesrum och böcker att teckna tankar och reflektioner i. Även samtalsstöd kommer erbjudas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

17-årig flicka hittad död i Marks kommun

Mer i ämnet