Tillståndsstrul gör att fångarna på häktet i Göteborg får gratis tobak. Foto: Johan Nilsson/TT

Fångar i Göteborg får gratis tobak efter miss

Uppdaterad
Publicerad

Fångarna på häktet i Göteborg får gratis snus och cigaretter sedan en vecka tillbaka eftersom tillståndet inte längre gäller för entreprenören som tidigare sålt tobak i kiosken.

Kriminalvården fattade beslutet att dela ut tobaken gratis eftersom myndigheten är skyldig att tillhandahålla tobak till de vuxna fångar som använder det, skriver Kriminalvårdens presstjänst i ett mejl till Göteborgs-Tidningen..

En ny upphandling av kioskverksamheten på häktet pågår.

”Lösningen med att dela ut tobak är kortsiktig och pågår tills vi har en annan hållbar lösning. Så snart vi ordnat med ny ordning kommer våra klienter åter betala för sin tobak”, skriver Kriminalvården i mejlet.

En källa säger till GT att nästan alla av de runt 330 fångarna beställer tobaksvaror av personalen, och att den tobak som inte används säljs vidare till andra fångar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.