Det sätt på vilket Ung vänster uppmanade att störa Sverigedemokraternas möte i Göteborg igår var fel anser Jonas Sjöstedt.

Sjöstedt: Fel stoppa SD:s möte

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt tar idag avstånd från sitt eget ungdomsförbund efter deras motdemonstration på Götaplatsen.

Det sätt på vilket Ung vänster uppmanade att störa Sverigedemokraternas möte i Göteborg igår var fel anser partiledaren.

– Om någon person på något sätt har stoppat ett annat parti från att ha ett möte är det allid fel, oavsett vilket parti det är, säger Jonas Sjöstedt (V).

Flera hundra motdemonstranter hade samlats på Götaplatsen i Göteborg på tisdagen i samband med att Sverigedemokraternas Jimmy Åkesson skulle hålla ett tal. Polisen omhändertog ett tiotal personer för störande av allmän ordning och efter att ha väntat i mer än en timme på att ta till orda valde Åkesson och hans följe att ställa in mötet och lämna Göteborg.

Vänsterpartiets ungdomsförbund Ung vänster i Göteborg och Bohuslän var en och flera organisationer som på Facebook uppmanade att störa SD:s möte så mycket som möjligt med parollen ”Let's crash this party”.

– Om man går över en gräns där man stoppar andra partier att hålla ett möte då går man för långt, säger Jonas Sjöstedt (V).

SVT Nyheter har under onsdagen varit i kontakt med såväl Ung vänster i Göteborg och Bohuslän som förbundsledningen centralt, ingen har dock velat uttala sig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2014

Mer i ämnet