Fem anhållna efter misstänkt människorov i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

Fem män mellan 20 och 30 år gamla har anhållits misstänkta för människorov i Trollhättan. Enligt polisen rör det sig om ett känsligt ärende.

– Det kan finnas hotbilder. Vi måste utreda motivet till varför detta har hänt, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Det var under måndagskvällen som polisen fick kännedom om att en man i 20-årsåldern blivit bortförd mot sin vilja. Mannen är nu anträffad och fem män är anhållna misstänkta för människorov. Under fredagen häktades tre av männen misstänkta för människorov, rapporterar TTELA.

– De anhållna är kända av polisen sedan tidigare, säger Peter Adlersson.

Polisen har genomfört flera husrannsakningar och flera utredningsåtgärder kommer att göras framåt. Mannen som var bortförd fördes till sjukhus med hjälp av polisen men han ska inte ha varit allvarligt skadad, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.