En polis blev knivskuren vid ett våldsamt upplopp på Hässleholmen. Foto: TT

Ytterligare en person anhållen efter upplopp

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer har hämtats in till förhör misstänkta för inblandning i upploppen i Borås där en polis blev knivskuren.

Ytterligare en person anhölls under onsdagen misstänkt för upploppet på Hässleholmen i Borås den 10 maj då en polis blev knivskuren. Tillsammans med de fem unga killar som under tisdagen hämtades in för polisförhör är nu totalt åtta pesoner misstänkta för inblandning i upploppet.

Det var den 10 maj som en polis blev knivskuren under en uttryckning till Hässleholmen i Borås. Polisen hade fått larm om att ungdomar smällde raketer och när patrullen kom till platsen attackerades de av flera personer.

knivattack mot polis i Borås

Sedan tidigare sitter två personer häktade misstänkta för inblandning i upploppet. En 17-åring sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och våldsamt upplopp. En 18 åring är häktad misstänkt för försök till våld mot tjänsteman och våldsamt upplopp. Han ska, enligt åklagaren ha sparkat en polis.

Fler kan vara inblandade

Ytterligare fem ungdomar i åldrarna 17-21 år är nu misstänkta, men polisen jobbar utifrån uppgifter att mellan tio och 30 personer ska ha befunnit sig på platsen.

– Det kan komma att uppstå nya misstankar under dagen. Vi vet ju inte vad de kommer att berätta under förhören, säger åklagare John Nilsson.

Filmer analyseras

Polisen arbetar nu vidare med att analysera filmmaterial från händelsen, för att eventuellt kunna identifera fler misstänkta.

– Vi bedömer att det var runt 20 personer som var med, så vi jobbar med hög intensitet för att hitta fler misstänkta, sa åklagare Ove Jäverfelt till SVT efter häktningsförhandlingarna mot den misstänkte 17-åringen.

De båda häktade nekar till brott.

Totalt är nu åtta personer är nu misstänkta för inblandning i upploppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

knivattack mot polis i Borås

Mer i ämnet