Arkivbild. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Fem personer åtalade för mordet på 36-årig man

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har åtalats för olika slags inblandning i kidnappningen och mordet på den 36-årige man som hittades död i en skog strax norr om Uddevalla i början av året, skriver GT.

Mannen hade två månader tidigare anmälts försvunnen.

Det var den 6 december förra året som en 36-årig man anmäldes försvunnen. Polisen misstänkte tidigt att mannen hade bragts om livet och bara drygt två månader senare hittades mannen död i en skog i utkanten av Uddevalla.

– Det pågår en mordutredning, så vi misstänker att han har blivit mördad. Men det är en utredning som pågår där det dessutom sitter häktade personer, sa Andreas Odén, vakthavande befäl region Väst, till SVT Nyheter Väst då.

Sten-Rune Timmersjö, chef för grova grott i Fyrbodal, har tidigare berättat för SVT att 36-åringen misstänks först ha misshandlats i Göteborg och därefter mördats utomhus, norr om Uddevalla.

Fem personer åtalade

Fem personer kunde så småningom häktas misstänka för inblandade i dådet, varav två misstänkta för mord på 36-åringen som försvann den 6 december. De övriga tre personerna har misstänkts för grov misshandel respektive grovt skyddande av brottsling.

Under fredagen uppger GT att fem personer har åtalats för inblandning i kidnappningen och mordet på den 36-årige mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.