Foto: SVT

Fem trapphus utrymda efter branden på Rubingatan i Tynnered

Uppdaterad
Publicerad

På söndagsmorgonen arbetade räddningstjänsten fortfarande med eftersläckningen av den omfattande branden i Tynnered, Västra Frölunda som startade under lördagen.

– Vi kommer säkerligen vara på plats större delen av dagen, säger Lars Larsson, LC-ledare räddningstjänsten.

De initiala uppgifterna var att branden ska ha startat i en lägenhet eller på en balkong. Men i nuläget är det mycket svårt för räddningstjänsten att sia om hur branden startade eller exakt var.

Under nattens stora räddningsarbete utrymdes fem trapphus och ett 30-tal lägenheter har evakuerats.

Vattenskador i lägenheterna

– Taket har brunnit av på större delen av fastigheten. Sedan har vatten runnit ner från släckningsarbetet och orsakar vattenskador i lägenheterna under, säger Lars Larsson på söndagsmorgonen.

Från att ha haft flera enheter från flera stationer på plats för att bekämpa branden har räddningstjänsten nu gått ner till en station som sköter eftersläckning och bevakning vid flerfamiljshuset.

– Det är 6-8 man som är på plats och kommer vara där större delen av dagen, säger Lars Larsson.

Vet ni när de evakuerade kan komma tillbaka till lägenheterna?

– Det är omöjligt att svara på. Det är möjligt att någon kan flytta in igen i lägenheter som evakuerades av försiktighet, men som inte skadats. Men lägenheterna precis under själva branden, där kommer det sannolikt att dröja ett tag, säger Lars Larsson.

Brandorsaken oklar

Vid 09.30-tiden på söndagsmorgonen säger polisen att eftersläckningsarbetet fortfarande pågår.

– Det kommer att göras en teknisk undersökning av brandplatsen när det har svalnat. I nuläget vet vi inte vad brandorsaken är, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson för region Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.