Filmstaden satsar på Imax i Göteborg. På bilden syns kedjans salong i Mall of Scandinavia i Solna Foto: TT/Fredrik Sandberg

Filmstaden öppnar Imax-biograf i Göteborg

Publicerad

Nu blir det filmvisning i storformat i Göteborg. Den 7 oktober startar bygget av den första Imax-salongen i Göteborg, på Filmstaden Bergakungen.

”Vi har längtat lika mycket som publiken till den dag då vi kan välkomna dem till ytterligare en Imax-salong på Filmstaden och nu ser vi fram emot att kunna göra det inom kort”, säger Filmstadens marknadsdirektör Helena Eklund, i ett pressmeddelande.

Den nya salongen beräknas stå klar om ”några månader”.

Imax är ett filmformat skapat av Imax corporation, som kan spela in och visa upp rörlig bild på riktigt stora dukar med bättre upplösning än konventionella system.

Filmstaden, tidigare SF bio, öppnade landets första Imax-salong för kommersiell långfilm i Mall of Scandinavia i Solna 2015. Kedjan var dock inte först att introducera tekniken i Sverige, då Cosmonova på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm öppnade en kupolformad Imax-biograf redan 1992.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.