Inget grönt vatten och bara en död fisk. Foto: SVT

Fiskdöd i grönfärgat vatten

Uppdaterad
Publicerad

Grönt vatten och döda fiskar. Det är vad en privatperson upptäckte i Aspens utlopp i Partille på lördagen. Polisen rubricerar händelsen som misstänkt miljöbrott. Men bara en död fisk är hittad.

På lördagseftermiddagen larmade en privatperson efter att ha sett flera döda fiskar vid utloppet av Aspen i närheten av Jonsereds fabriker i Partille.

– Vattnet ska vara helt grönt och det ska också vara en hel del döda fiskar på platsen, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen region Väst.

Händelsen är av polisen rubricerad som misstänkt miljöbrott.

– Vi har haft patrull på platsen och nu väntar vi på vad kommunens miljöinspektörer kommer fram till, säger Christer Fuxborg.

Men när SVT Nyheter Väst kommer till platsen så är vattnet varken grönt och det finns inga döda fiskar. Efter att ha pratat med räddningstjänsten kan man konstatera att det bara har setts en död fisk, inte flera. Däremot så har vattnet varit grönt tidigare, och därför misstänker man algblommning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.