Fjärde person häktad för mord i Guldheden

Uppdaterad
Publicerad

En fjärde person har häktats, misstänkt för inblandning i mordet i Guldheden, tidigare i år. Tre unga kvinnor sitter sedan tidigare häktade, misstänkta för mord respektive medhjälp till mord.

Göteborgs tingsrätt beslutade på fredagen att häkta en fjärde person som misstänks för inblandning i den dödsskjutning som ägde rum i Guldheden i maj.

Åklagare Mats Ihlbom vill i nuläget inte gå ut med någon detaljerad information om personens ålder.

– Vi har valt att inte kommentera några sådana detaljer eftersom personen skulle kunna identifieras då, säger han till Göteborgs-Posten.

Tre unga tjejer häktade

Personen som häktas är en ung man från Stockholmstrakten, och han är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord, samt grovt vapenbrott. Sedan tidigare sitter tre unga tjejer häktade. En av dem misstänks för mord och grovt vapenbrott. De andra två misstänks för medhjälp till mord, samt grovt vapenbrott. Alla misstänkta förnekar brott.

Sköts i sin bil

Det var i maj i år som en man i 30-årsåldern sköts ihjäl i en bil i Guldheden i Göteborg. Polisen har sedan tidigare konstaterat att mordet har kopplingar till gängkriminalitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.