Flera bilar brann inatt runt om i Västsverige Foto: Niklas Göransson

Flera bilbränder i Västsverige natten till söndag

Uppdaterad
Publicerad

Flera bilar brann igen under natten till söndagen runt om i Västsverige. Men polisen ser ingen koppling till förra veckan, utan säger att bilbränder är ett vanligt fenomen inför skolstart.

Det började med ett larm strax innan klockan ett natten till söndag då förbipasserande ser en bil brinna på en parkeringsplats vid Delsjömotet. Vid halv två kommer det in larm om att två bilar brinner i Borås. Ytterligare en bil rökskadades.

En timme senare kommer det in ytterligare ett larm från Göteborg. Nu är det två bilar som brinner i Askim. Två personer ses springa från platsen och polisen har med hjälp av hundpatrull hittat en flaska med brännbar vätska som man har tagit i beslag.

– Det är så det är veckan före skolstart, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

Ingen koppling till bilbränderna förra veckan

Enligt Ulla Brehm har polisen de senaste åren sett bränder av den här karaktären strax innan skolorna börjar till hösten.

– Vi har inte haft några stenkastningar, kravaller eller bråk, utan vi tror att det här är så som det brukar vara en vecka innan skolstart, säger hon.

I måndags brann ett hundratal bilar i Göteborg, Trollhättan och Lysekil, något som polisen misstänker vara en koordinerad attack. Men det är ingenting som man kopplar till bilbränderna under natten till söndag.

– Det här inte som det var i måndags. I nuläget ser vi ingen koppling till de händelserna, säger Ulla Brehm.

Polisen misstänker att alla bilbränderna under lördagsnatten är anlagda men har i nuläget inga misstänkta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.