Foto: Westy Foto/Torbjörn Axelsson

Flera bilbränder i Skövde i natt

Uppdaterad
Publicerad

Totalt fem bilar och en husbil brann i Skövde under natten till söndagen. Det rör sig om tre separata händelser. Brandorsaken är ännu oklar.

Det första larmet kom in strax före tolvslaget. Några minuter senare kom det andra larmet och vid tretiden kom ytterligare ett larm. Tre bilar och en husbil brann i Södra Ryd i Skövde under natten.

– Det fanns en spridningsrisk till garagen i närheten, men vi lyckades stoppa branden, säger Mattias Weishag, inre befäl, räddningstjänsten i Skövde.

Polisen har spärrat av samtliga platser och utredning med rubricering skadegörelse via brand har inletts. En teknisk utredning kommer att utföras.

Inga personer skadades i samband med bränderna.

Fler bränder under veckan

Under veckan har fler bilar brunnit i samma område, men polisen ser ännu inget samband mellan händelserna.

– Inte mer än att det är samma typ och brand och inom samma geografiska område, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Ingen person är misstänkt, vittnen ska dock ha sett ungdomar springa från platsen.

– Vi vet inte om de har något med branden att göra eller om de bara råkade befinna sig där.

Med anledning av bränderna har polisen utökat sin närvaro i området.

– Det gör vi av både förebyggande och trygghetsskapande syfte, säger Anna Göransson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.