Lastbil och flera bilar inblandade vid Kviströmsbron i Munkedal. Foto: Robert Betzehag

Flera olyckor – E6 avstängd

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil har krockat på E6 i Munkedal. Lastbilen är enligt polisen ”knäckt” och läcker diesel. Vägen är helt avstängd i södergående riktning.

En lastbil som körde av E6 i Munkedal, strax innan klockan tio, ställer till problem. Enligt polisen är räddningsarbetet komplicerat.

– Latbilen ska vara knäckt och läcker diesel. Bärgningsarbetet beräknas ta tre timmar från nu, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson vid 10.45-tiden.

Ytterligare flera andra singelolyckor har inträffat, bland annat ytterligare två i Munkedalstrakten och dessutom en i Torestorp i Marks kommun.

Vid Kviströmsbron i Munkedal har en lastbil och tre personbilar krockat. Enligt SOS Alarm har två personer förts till sjukhus efter den olyckan, som inträffade strax innan klockan 10.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.