En trafikolycka inträffade på Idrottsvägen i Ulricehamn under söndagskvällen. Det var mycket snö och halt på platsen vid olyckstillfället. Foto: David Skarland/DAVID-S FOTO

Flera olyckor i Fyrbodal och Södra Älvsborg

Uppdaterad
Publicerad

Flera olyckor har inträffat i Södra Älvsborg och Fyrbodal. Det kraftiga snöfallet har gjort att flera bilar har krockat och många bilar har åkt i diket.

– Det vore önskvärt om man höll sig inomhus, säger Christian Andersson, vakthavande befäl på Norra Älsvsborgs räddningstjänst.

Även under måndagen inträffade flera olyckor i Västra Götaland med anledning av snöovädret.

Lastbil körde av vägen i Vara

Vid 15-tiden var det mycket halt på länsväg 2511 vid Vedum. En lastbil körde då av vägen. Vägen är delvis blockerad, men föraren ska vara oskadd och ha kunnat sig ur fordonet själv.

Två personbilar kolliderade i Vänersborg

Tre personer fick föras till Norra Älvsborgs länsjukhus, NÄL, efter att två bilar krockade på E45 Karlsro.  Vägen avstängd i båda riktningar i samband med olyckan som inträffade vid 14.30.

Singelolycka i Vara

En olycka inträffade på länsväg 2509 vid Arentorp. Föraren i bilen som ska ha tagit sig ur bilen på egen hand.

Minibuss krockade med personbil i Lerum

En personbil kolliderade med en minibuss vid Ryggebol byväg i Slätthult vid 10.30-tiden. Skadeläget är okänt.

Lastbil och buss krockade i Vara

Även på Varaslätten ställde snöandet till det. En buss och lastbil krockade vid 9.45 på måndag förmiddag. Ingen ska ha skadats allvarligt.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Även under söndagen inträffade flera olyckor i samband med att snön drog in över Västra Götaland.

Sidokrock i Ulricehamn

Vid klockan 17-tiden skedde en sidokrock i Ulricehamn. Fyra personer ska vara inblandade. Enligt räddningstjänsten ska ingen av de inblandade ha varit i behov av vård.

Dåligt väglag i södra Älvborg

Vid 15:30 körde även en person in i ett mitträcke i höjd med Dalsjöfors.

Räddningstjänsten uppger att det är dåligt väglag i hela Södra Älvsborg och uppmanar bilister att inte köra om man inte har bytt till vinterdäck.

– Det är halt i hela vårt räddningsförbund, säger Christer Larsson, vakthavande befäl på räddningstjänsten Södra Älvsborg.

Flera olyckor i Fyrbodal

Fler olyckor har även inträffat omkring Trollhättan och Vänersborg under söndageftermiddagen.

Tidigare skedde en olycka på Stallbackabron i Trollhättan där vägen var avstängd i båda riktningar under en tid. Även på riksväg 44, vid Gärdhem i Trollhättan ska det förekommit en kökrock.

Enligt räddningstjänsten har det skett massor av småolyckor, med många avåkningar och mycket dikeskörning.

Tre singelolyckor i Göteborg

Under söndagskvällen fick SOS Alarm även in flera larm om singelolyckor i Göteborg. Vid 20.05 hade en personbil kört in i ett mitträcke på Bräckemotet.

En halvtimme senare kom nästa larm om singelolycka. Då handlade det om en personbil på Bergsjövägen. Strax innan klockan 21 kom även ett larm från Tynneredsmotet, även där en personbil i singelolycka.

Inga personskador rapporterades från någon av platserna. Dock ska det ha varit halt vid samtliga olyckstillfällen, rapporterar SOS Alarm.

Varning utfärdad

SMHI har utfärdat en gul varning sydväst om Vänern. I området omkring Trollhättan och Vänersborg är det halt och dåligt väglag.

– Vi från räddningstjänsten prioriterar där vi gör nytta, säger Christian Andersson, vakthavande befäl på räddningstjänsten Norra Älvsborg.

Varningen har förlängts till sent måndag kväll och det kan under tiden komma periodvis kraftigare snöfall. Snön kan då bland annat kan orsaka trafikstörningar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två olyckor inträffade under söndagseftermiddagen i Trollhättan när snön drog in. SMHI har utfärdat en gul varning i delar av Västra Götalands län. Foto: SVT

Under söndag eftermiddag blev det köbildning när en lastbil och en personbil krockade vid Stallbackabron, Trollhättan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.