Flera skadade efter bråk med påkar och kniv

Uppdaterad
Publicerad

Två män misstänks för brott efter ett bråk i Borås i söndagskväll. En man ska ha knivhuggit en annan man i ryggen. Han misstänks nu för försök till mord.

Sent på söndagskvällen larmades polis till Hässleholmen i Borås. Där hittade polisen två män som båda hade huvudskador. Enligt polisen ska vittnen sett påkar användas vid bråket.

Bråket ska ha ägt rum både i trapphus och utomhus. I nuläget bedömer polisen att det handlar om tre personer som aktivt slagits i bråket. De inblandade är, enligt polisen, män som samtliga är i 25-30-årsåldern. Polisen har en teori om varför bråket mellan männen startat.

– De är bekanta med varandra och oense om en sak, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.

De skadade männen som hittades fördes med ambulans till sjukhus. Innan polisen har kommit fram till platsen ska några misstänkta kört där i från i en bil.

Misstänkt mordförsök

På plats på sjukhuset tog historien en ny vändning. När polisen skulle förhöra de skadade männen stötte patrullen ihop med de personer som tidigare försvann från brottsplatsen i bilen. Och det visade sig att en av dessa personer har knivhuggits i ryggen och ska vårdas på sjukhuset för sina skador.

För detta brott grips en av de två män som först kördes till sjukhus. Mannen som är 30-årsåldern misstänks för försök till mord.

Den man som knivhuggits misstänkts för grov misshandel av de andra två männen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.