Foto: David Skarland/DAVID-S FOTO

Kvinna till sjukhus efter lägenhetsbrand i Ulricehamn

Uppdaterad
Publicerad

En omfattande brand bröt ut i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Ulricehamn sent på onsdagskvällen och en kvinna fördes till sjukhus med lindriga rökskador.

De boende har evakuerats från huset, bland annat en kvinna som räddningstjänsten fick ta ner från balkongen med stegbil från den eldhärjade lägenheten.

– En kvinna evakuerades via maskinstege från balkongen. Hon var vid medvetande, men chockad och hade fått i sig en hel del rök. Lägenheten är helt utbränd, säger Mauri Sköld, biträdande inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänst, till GT.

Larmet kom klockan 22.41 och vid midnatt bedömde räddningstjänsten att branden var under kontroll. Elden har inte spridit sig till andra lägenheter.

Lindrigt skadad

Polisen skriver på sin hemsida att det kan ha varit en luftvärmepump som börjat brinna. Kvinnan som fördes till sjukhus ska ha fått lindriga rökskador.

Vid åttatiden på torsdagsmorgonen hade räddningstjänsten lämnat platsen.

– Vi har överlämnat till fastighetsägaren nu att ta över med sanering och annat, säger Tommy Lieback, inre befäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.