Flicka försvunnen – rikslarm utfärdat

Publicerad

Polisen har utfärdat ett rikslarm efter att en tioårig flicka hemmahörande i Bohuslän försvunnit.

Flickan ska ha under tisdagskvällen försvunnit från sitt fosterhem.

– Vi vet bara att hon frivilligt har lämnat hemmet för att möta någon som hon åker med. Hon har inte med våld blivit förd från hemmet, säger poliskommissarie Annette Timm Preinfalk till tidningen Bohusläningen.

– Vi har inte hunnit samla ihop alla bitar ännu. Huvudsaken är att hon blir efterlyst. Vi jobbar på ärendet, hur och vad vi gör kan jag inte gå in på, men det är klart att det är prioriterat.

Lämnat landet?

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att flickan kan bli förd ut ur landet, och en förundersökning gällande människorov ska ha inletts. Enligt uppgifterna ska polisen även söka efter ett specifikt fordon, som de tror kan ha något med försvinnandet att göra.

– Jag kan tyvärr inte säga så mycket. Men ett rikslarm har utfärdats om en försvunnen person och det gäller en flicka. Det är allt jag kan säga just nu, säger Malin Näfver, pressekreterare vid Polisens nationella operativa avdelning (Noa), till SVT Nyheter.

Fått signalement

Polismyndigheten, tullverket och kustbevakningen, ska enligt Aftonbladet, ha informerats om rikslarmet och de ska även ha fått den försvunna flickans signalement.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer