En 17-årig pojke dog i olyckan på riksväg 44 mellan Lidköping och Grästorp och en flicka vårdas nu med livshotande skador.

Två ungdomar döda efter A-traktorkrock utanför Lidköping

Uppdaterad
Publicerad

Två ungdomar i tonåren har nu avlidit efter att deras A-traktor kolliderat med en lastbil natten till torsdagen. Flickans död bekräftades av Sahlgrenskas pressjour på söndagseftermiddagen. Anhöriga är underrättade.

I frontalkrocken mellan en A-traktor och en lastbil på riksväg 44 dog en pojke i 17-årsåldern och en tonårsflicka. Ytterligare en flicka i tonåren vårdas på sjukhus.

Frontalkrocken skedde på väg 44 mellan Lidköping och Trollhättan under natten till torsdagen. Polisen larmades vid 01.50-tiden.

Lastbilschauffören var enligt polisen fysiskt oskadd. Båda fordonen togs i beslag för teknisk undersökning och polisen har inlett en förundersökning på vårdslöshet i trafik.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre ungdomar färdades i den A-traktor som frontalkrockade med en lastbil på väg 44, natten mot torsdag. Foto: Torbjörn Axelsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.