Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Liseberg planerar att lägga ner trotjänaren Flumeride efter 50 år. På bilden ses dåvarande ekonomidirektör Boris Ljundman på premiärturen 1973. Foto: TT / SVT

Flumeride byts ut – efter 50 år på Liseberg

Uppdaterad
Publicerad

Liseberg vill skrota den gamla klassikern Flumeride, rapporterar GP. Orsaken är att den helt enkelt blivit gammal och skruttig.

– Vi planerar att ersätta Flumeride med en ny Flumeride, men det är ett projekt på längre sikt, så inget som händer just nu, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg till tidningen.

Inför öppningen av nöjesparken meddelar Liseberg nyheten om den stundanden pensionen för åkattraktionen Flumeride. Orsaken är att den är i dåligt skick och skulle behöva genomgå omfattande renovering.

– Det kommer inte att löna sig. Man hade fått göra om fundamenten i grunden. Så vi kommer att behöva köpa en ny attraktion, säger Kenneth Berntsson, funktionschef på Liseberg till GP.

När den byggdes 1973 kostade den strax över sju miljoner kronor, och SVT grävde i arkivet och hittade premiärturen.

Fem nedlagda åkattraktioner på Liseberg – minns du alla?

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.