Aktivister försenade ett SAS-plan från Landvetter i morse. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Flygförseningar och inställda avgångar på Landvetter flygplats

Uppdaterad
Publicerad

Flera flyg har ställts in till och från Landvetter flygplats under söndagen. Anledningen uppges vara det snöoväder som drabbar delar av Europa – inte minst vår egen huvudstad.

– Det är ett ansträngt läge, sa Lovisa Ernestam vid Swedavias pressjour under söndagskvällen.

Det snöoväder som härjar över Stockholmsområdet och Arlanda flygplats orsakar följdförseningar på flera håll i Sverige.

– Vi har haft en otroligt kämpig dag i Stockholm med snön, och då drar man på sig följförseningar som sträcker ut sig över resten av vårt flygnät, säger Lovisa Ernestam vid Swedavias pressjour.

Snöfall över Tyskland

Flera flyg som går till och från Stockholm har ställts in. Utöver det har två flyg till München ställts in på grund av ett snöoväder också över den tyska staden.

”Vi kan bekräfta att flyg har ställts in på grund av vinterväder (kraftigt snöfall över München). Alla passagerare kommer att bli ombokade så snart som möjligt”, skriver Lufthansa i ett mejl till SVT Nyheter Väst.

Flera förseningar

Det råder också förseningar på flera flyg, bland annat till Stockholm, Helsingfors och Luleå. Samtliga beskrivs som konsekvenser av ovädret i Stockholm.

– Vi jobbar på för att hålla trafiken så flytande som möjligt, säger Lovisa Ernestam.

Hur går det?

– Det är ett ansträngt läge.

För mer information om avgångar och ankomster vid Landvetter flygplats, se deras hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.