Jörgen Fogelklou omvaldes som ordförande för SD Göteborg . Foto: Björn Lindgren/TT

Fogelklou omvald för SD Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

På lördagseftermiddagen stod det klart att Jörgen Fogelklou fortsätter som Sverigedemokraternas ordförande i Göteborg. Utmanaren Mikael Jansson lyckades inte återta makten över Göteborgsdistriktet.

Vid omröstningen på SD Göteborgs årsmöte på lördagseftermiddagen gick en klar majoritet av delegaterna på valberedningens förslag och Jörgen Fogelklou omvaldes som ordförande med siffrorna 106-44.  Utmanaren Mikael Jansson lyckades alltså inte med sitt försök att ta över Göteborgsdistriktet. 

Mikael Jansson har tidigare varit både partiordförande för SD och även ordförande för Göteborgsdistriktet.  För två år sedan ersattes han som ordförande för Göteborgsdistriktet av Jörgen Fogelklou, som alltså nu inleder sitt tredje år som ordförande.

– Det viktigaste nu är att ena Göteborgsdistriktet så att vi kan lägga all kraft på att vinna röster i valet om drygt ett år, sade Jörgen Fogelklou till SVT Nyheter Väst efter omröstningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer