När en polis blev knivskuren på Hässleholmen den 10 maj ledde det till en massiv polisinsats samma kväll. Foto: Joakim Eriksson

Fokus på narkotikabrott på Hässleholmen

Uppdaterad
Publicerad

Efter knivattacken mot en polis på Hässleholmen i Borås har polisen ökat sin närvaro i området. Fokus ligger på att bekämpa narkotikan.

–Narkotikan i området är en stor källa till oro bland de boende, det är därför en medveten strategi att lägga fokus på narkotikabrott, säger lokalpolisområdeschefen i Borås Tomas Jansson.

På kvällen den 10 maj kom larm om att ungdomar smällde raketer vid en fotbollsplan på Hässleholmen och polisen ryckte ut. Väl på plats utbröt tumult och en polispatrull attackerades av ett ungdomsgäng. En kvinnlig polis blev knivskuren i sidan och fördes till sjukhus med lindriga skador.

knivattack mot polis i Borås

Fler narkotikabrott

Redan innan händelsen hade polisen utökat sin närvaro i området. Efter knivattacken har bemanningen ytterligare stärkts på Hässleholmen i Borås:

– Vi finns på plats väldigt stor del av dygnets timmar med både civila poliser och uniformerade poliser. Det kostar en hel del men det är värt det om vi kan öka tryggheten, säger Tomas Jansson.

Den senaste tidens ökade insatser på Hässleholmen syns nu i statistiken.

Under maj månad rapporterade polisen in 31 narkotikabrott i området. Betydligt fler än de 11 som polisen rapporterade in under samma månad i fjol.

– Vi ser att det blir direkt effekt av detta. När vi pratar med de boende på Hässleholmen är de väldigt positiva till att vi tar tag i narkotikan, de ökar tryggheten, säger Tomas Jansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

knivattack mot polis i Borås

Mer i ämnet