Johanna Kloo brukade göra precis på samma sätt som den drabbade mamman. Foto: SVT

Efter bortrövandet: Föräldrar har fått en tankeställare

Uppdaterad
Publicerad

En sexmånaders bebis försvann utanför en förskola i Hisings Kärra när en mamma skulle hämta ett syskon. Dagen efter är det många föräldrar som har blivit berörda av händelsen.

– Jag gjorde ju precis som den här mamman gjorde, så det är inte svårt att känna igen sig, säger Johanna Kloo.

Även om historien slutade lyckligt har tisdagens händelse väckt tankar hos många, inte minst i Hisings Kärra där förskolan ligger.

– Jag gjorde ju precis som den här mamman gjorde, ställde barnvagen utanför och gick in och hämtade storebror, så det är inte svårt att känna igen sig, säger Johanna Kloo.

Kvinna förde bort bebis i Göteborg

Enligt henne var det många som gjorde likadant och hon kände ingen oro över det då.

Kommer ta med barnet

Madeleine Göransson är en annan förälder som har reagerat på det som hänt:

– Här är det jättemånga utanför öppna förskola som ställer barnvagnen när deras barn sover, men det kommer jag inte att göra, säger hon.

Händelsen väcker många frågor

– Jag kommer inte att ställa mitt barn utanför en förskola längre. Jag kommer att ta med mitt barn in. Även om det ligger och sover, säger Kelly Johansson.

Madeleine Göransson säger att det här är en väldig stor tankeställare för många och hon tycker att det är skrämmande att det ska behöva vara så:

– Hur kan man ta ett barn? Det är väl det som ingen förstår.

Johanna Kloo:

– Jag tänker så klart på föräldrarna, vilka hemska timmar de måste haft innan de fick tillbaka sin lilla flicka och vilken oro det skapar hos alla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna förde bort bebis i Göteborg

Mer i ämnet