• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Väntande resenärer på Göteborgs Centralstation. Foto: Adam Ihse/TT

Fördubblad restid mellan Göteborg och Stockholm med SJ i påsk

Uppdaterad
Publicerad

Restiden för SJ:s snabbtåg mellan Göteborg och Stockholm kommer att fördubblas under påskhelgen, rapporterar P4 Göteborg.

Från normalt ungefär tre timmar kommer resan i stället ta omkring sex timmar.

Anledningen är att Trafikverket ska genomföra banarbeten i södra Sverige. För SJ:s resenärer betyder det att vissa av sträckorna kommer att ersättas med buss.

– Det är faktiskt fler som åker tåg under vanliga veckor och många skulle säga att jobbresor är viktigare än nöjesresor, säger Felicia Danielsson, presskommunikatör på Trafikverket, till SVT Text.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.