Försenat för Lisebergs nya attraktion

Uppdaterad
Publicerad

Med en veckas försening kommer Liseberg öppna den nya åkattraktionen Loke. SVT Nyheter Väst var och testade den och fick hjälp av karusellentusiasterna Linus och Viktor Olofsson till hjälp.

– Det kommer bli pirrigt och skoj, säger Linus.

Efter att ha stått och titta på ett åk av Lisebergs nya attraktion Loke höjdes stämningen hos bröderna Linus och Viktor. Pirrigt blev det också när de skulle ge sig iväg.

– Jag trodde den var ungfär lika hög som Mechanica men det var den inte men den här är mycket högre, säger Linus.

– Den åker väldigt snabbt också, säger Viktor.

Provkör och justerar

Åkattraktionen Loke. Foto: SVT

Tidigare år har Liseberg haft problem med nya attraktioner. Förra sommaren fastnade Aerospin på hög höjd under en åktur och sommaren innan dess Mechanica. I år hoppas man på Liseberg att de förberedelserna som gjorts ska ge få barnsjukdomar med Loke.

– Det är tekniskt avancerade maskiner och det ä klart att man aldrig kan vara säker på att de inte stannar. Men vi gör allt vad vi kan för att det inte ska ske genom att provköra och finjustera för att få bort barnsjukdomar. Men skulle den inte vara säker så skulle vi inte ta den i drift, säger Daniel Lindberg, attraktionschef på Liseberg.

Högt i det blå

Loke vajar fram och tillbaka i en hissnade fart. Som högst

Linus och Viktor Olofsson spända av förväntan inför premiäråket vid pressvisningen. Foto: SVT

är man 42 meter upp i luften samtidigt som den snurrar. Och efter att ha kommit ner på jorden igen var Linus och Viktor lyriska efter sitt åk.

– Det var ett riktigt tryck där upp med vinden och att den åkte så himla snabbt. Det kändes som man skulle flyga iväg, säger Viktor.

– Det kändes som man skulle åka ner i marken och högst upp var man nästan upp och ner, säger Linus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.