Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Samuel och Simon trodde det var ett bombhot mot skolan: ”Omskakade”. Foto: SVT

Polisinsats på Polhemsgymnasiet i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Polisen var på plats på Polhemsgymnasiet i Göteborg efter att fyra män gått in på skolan med någon form av tillhygge. Enligt uppgift till polisen ska det ha rört sig bland annat om gatstenar. Två personer har gripits.

Strax efter klockan 11 på torsdagsförmiddagen fick polisen larm om att fyra män ska ha gått in med någon form av tillhygge på Polhemsgymnasiet på Lindholmen.

Två unga män i tonåren greps sedan.

– Vi har upprättat en anmälan om försök till grov misshandel och grovt brott mot knivlagen, säger Anna Hammarbäck, polisens presstalesperson i region Väst.

Tog vittnesuppgifter på platsen

Under eftermiddagen pågick insamling av vittnesuppgifter på platsen.

– Vi arbetade bland annat med trygghetsskapande arbete på plats, men arbetet trappades ner tidig eftermiddag och vi har lämnat platsen, säger Anna Hammarbäck.

Efterhand har uppgifter kommit fram som avdramatiserar händelsen något.

– Det verkar som det varit oenigheter bland unga människor, och inte så dramatiskt som det verkade enligt de tidigare uppgifterna, säger polisens presstalesperson Anna Hammarbäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.