Försvarsanställd släppt av åklagaren

Publicerad

En anställd vid P4 i Skövde greps misstänkt för vapenbrott, men släpptes samma dag. Misstankarna mot honom kvarstår.

Polisen gjorde på onsdagen en husrannsakan mot en försvarsanställd man i Skaraborgstrakten. Mannen greps, misstänkt för vapenbrott, men släpptes senare.

– Jouråklagare fick in ärendet och beslutade ganska snabbt att släppa personen på fri fot, men brottsmisstankarna kvarstår, säger Simon Hoff, pressansvarig på Åklagarmyndigheten.

Den misstänkte är en man i 55-årsåldern. Mannen är skäligen misstänkt för brott mot vapenlagen, vilket är den lägre misstankegraden.

Husrannsakan samma dag

Det var efter tips från en privatperson som polis och försvarsmakt beslutade att agera. Under onsdagsförmiddagen genomfördes en husrannsakan hos mannen, efter misstankar om brott mot vapenlagen. Där gjorde polisen någon form av beslag.

Bombtekniker tillkallades

Ytterligare en husrannsakan genomfördes därefter på en adress i Fyrbodal. Där hittades den eftersökte mannen som greps av polis. Då polisen sökte igenom fastigheten hittades misstänkt gods som gjorde att platsen spärrades av och bombtekniker kallades till platsen.

Anställd på P4 i Skövde

Försvarsmakten är informerad av polisen om gripandet.

– Vi kan bekräfta att mannen är anställd av försvarsmakten och tillhör P4 i Skövde, säger Marie Tisäter, vakthavande informatör på försvarsmakten.

– Alla frågor hänvisas till polisen i nuläget.

Polisen förtegen

Nu samordnas ärendet hos polisens utredningsavdelning i Skövde. Polisen är mycket förtegen och hänvisar till förundersökningssekretess.

– Det är ett väldigt hysch, hysch i det här ärendet som det är just nu. Det är en exklusiv skara som kunnat ta del av information kring ärendet eftersom det är åtkomstskyddat, säger Christer Fuxborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer