Försvarsmaktens julgransflygning blev av – efter osäkerheten

Uppdaterad
Publicerad

Den traditionella julgransflygningen dånade förbi Göteborg vid 14:08 under tisdagen. Traditionen kunde till slut bli av, efter att vädret till en början skjutit upp flygningen.

Starta klippet för att se julgransflygningen över Göteborg.

Det är Försvarsmaktens flygflottiljer som genomför flygningen för att öva formationsflygning men även för att visa närvaro på platser där Försvarsmakten inte syns så ofta. Julgransflygning kan ses varje år i december och i år var det flygflottilj F 17 Blekinge som syntes på himlen. Granen flög över bland annat Falkenberg, Varberg och Kungsbacka innan de tog sig till Göteborg och sedan vidare till Borgholm och Kalmar för att slutligen landa i Kallinge.

Flygningen som skulle ske under förmiddagen blev inställd på grund av dåligt väder och blev istället framflyttad till eftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.