En av platserna där sökandet efter den försvunna 17-åriga flickan skett. Foto: Adam Ihse/TT

Försvunna flickan: Ytterligare två personer begärs häktade

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare sitter en man i 20-årsåldern häktad misstänkt för mordet på den försvunna 17-åriga flickan från Uddevalla. Under fredagen anhölls ytterligare två personer misstänkta för brott i samband med mordet. Under söndagen vid lunchtid kom beskedet att även de begärs häktade.

Kammaråklagare Jim Westerberg skriver i ett pressmeddelande att han begärt ytterligare två personer häktade på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling, grovt brott, samt brott mot griftefriden.

En av de två nya personerna som begärs häktade har redan tidigare suttit anhållen en gång men släppts. Det är en person i den häktade pojkvännens närhet.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

De häktningsskäl åklagaren anför är att personerna om de försattes på fri fot skulle kunna skada utredningen och att det även föreligger flyktfara.

Häktningsförhandlingar under måndagen

Häktningsförhandlingarna är planerade att äga rum under måndagen i Uddevalla tingsrätt.

Sedan tidigare är den 17-åriga flickans pojkvän, en man i 20-årsåldern häktad misstänkt för mordet. Här ska åtal vara väckt den 3 januari 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet