En skolbuss körde under tisdagsmorgonen ner i diket, på grund av halkan, strax utanför Skövde. Foto: Christopher Johansson/P4 Skaraborg

Fortsatt blixhalka i Västra Götaland – flera busslinjer inställda i Dalsland

Uppdaterad
Publicerad

De flesta busslinjerna i Dalsland är fortfarande inställda på grund av halt väglag. Under tisdagen har ishalkan hållit i sig i flera delar av länet. Linjebussar och skolskjutsar har ställts in på flera ställen i Fyrbodal, Skaraborg och Sjuhärad.

Under måndagen utfärdade SMHI en gul vädervarning om plötslig ishalka i stora delar av Götaland. Under tisdagen har det varit fortsatt halt väglag och många busslinjer i Fyrbodal har varit inställda. Även ett fåtal busslinjer i Sjuhärad och Skaraborg har varit inställda.

Majoriteten av linjerna i Dalsland är inställda och prognosen är att bussarna ska rulla igen omkring klockan 4 på onsdagen. Resenärer hänvisas till Västtrafiks hemisda och appen.

– Det allra bästa sättet är att söka sin resa i reseplaneraren eller i appen för att se vilka linjer som går, säger Göte Andersson på Västtrafiks störningsjour.

Inställda skolskjutsar

Samtliga skolskjutsar i Dalsland ställdes in under tisdagen, rapporterade P4 Väst. Även skolsjutsar i Skaraborg, Sjuhärad och Fyrbodal ställdes in i flera kommuner.

Flera avåkningar under natten och morgonen

Under natten och morgonen har bärgningsbilarna gått varma runt om i regionen på grund av fler avåkningar än vanligt.

– Vi har haft två bärgningsbilar som varit ute hela natten, säger John Hasselqvist, som arbetar på en bärgningsfirma i Skaraborg.

Linuz Myrås Fält, som bor i Bäckefors, 30 minuter från Bengtsfors, var en av de som inte kunde ta sig hem med bussen under måndagen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linuz Myrås Fält, som bor i Bäckefors, 30 minuter från Bengtsfors, var en av de som inte kunde ta sig hem med bussen under måndagen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.