Hoodo Hassan brinner för fotboll. Foto: SVT

Fotbollscup samlar unga i Angered

Uppdaterad
Publicerad

Närmare tusen högstadieelever från 74 skolor deltar just nu i fotbollsturneringen AG Cup i Angered. Det är tioende året i rad som elever på Angeredsgymnasiet arrangerar cupen.

På Angereds arena är matcherna i full gång. 74 lag från 26 skolor i Göteborgsområdet möts under cupen som pågår fram till 9 mars.

– Cupen är viktig som integrationsprojekt, så man kommer till Angered, spelar fotboll och har kul, säger Catarina Jostéus, som jobbar på Angeredsgymnasiet och är en av cupens arrangörer.

Cupen en del i utbildningen

Men de flesta arrangörerna är elever från skolan. Hoodo Hassan är en av dem. Hon läser tredje året på Handelsprogrammet.

– Att arrangera cupen är en del i utbildningen. Vi är uppdelade i olika grupper som gör olika saker under cupen, i dag har jag suttit i sekretariatet och rapporterat matcherna.

Själv spelade Hoodo Hassan fotboll tidigare, men tvingades sluta på grund av  skador.

– Jag brinner för fotbollen, så det är roligt att få se andra spela, säger hon.

Firar 10 år

Spelarna Kevin Ridell, från Almåsskolan i Lindome, och Lass Zuhdi från Fässbergsskolan i Mölndal, är laddade inför turneringen.

– Det är roligt att komma hit och spela mot lag som man inte skulle träffa annars, säger Kevin Ridell.

– Vi går i nian nu och kommer kanske gå i samma skola på gymnasiet som dem vi möter i matcherna nu, säger Lass Zuhdi.

I år firar cupen 10-årsjubileum.

– Vi fortsätter så länge vi behövs, säger Catarina Jostéus.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.