Fotbollsproffset Kamal har spenderat över två veckor på sjukhus. Foto: TT/SVT

Fotbollsproffset Kamal insjuknade i Covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Den 2 april ringde Kamal Mustafa, 28, ambulansen efter att ha känt sig sjuk i flera dagar. Nu, efter över två veckor sjukhuset har han äntligen börjat tillfriskna.

– Läkarna säger att vi får ta det dag för dag nu, säger han.

Under de två senaste veckorna har fotbollsspelaren Kamal Mustafa, som bland annat spelat för IFK Göteborg, Falkenbergs FF och nu senast Oddevold IK, kämpat mot coronaviruset, något som Göteborgs-Posten också rapporterat om. Han har flyttats mellan olika avdelningar, haft brännande feber, inte kunnat sova och bara varit sekunder från att tvingas bli nedsövd.

– Det gick så snabbt, efter att jag ringde ambulansen så blev allt svart, när jag vaknade igen var jag på sjukhuset. Sedan blev allt bara värre, säger han.

Hamnade på IVA

Efter några dagar på olika avdelningar på Östra sjukhuset är hans tillstånd så dåligt att han flyttas till intensivvårdsavdelningen. Kamal berättar att det var som om hans kropp brann, och han ibland kände att han inte orkade mer.

– Jag ville bara slita av mig huden och huvudet, allt gjorde så ont. Jag trodde verkligen inte att jag som är så ung och frisk, tränar varje dag kunde drabbas av så svåra symptom.

”Jag känner mig tacksam”

Efter att ha legat på mage för att kunna andas i flera dagar, efter massvis med nålar, prover, kontroller började äntligen Kamal tillfriskna. Men han berättar att det är svårt att hålla sig positiv i tankarna.

– Ibland kommer det någon och håller mig i handen i flera timmar och försöker prata om positiva saker med mig. Jag är så otroligt tacksam för alla som jobbar här, från läkarna till städarna som kommer in här varje dag, om det är någon som ska ha pris så är det alla som jobbar inom sjukvården, säger han.

Hör Kamal Mustafa berätta om sin skräckupplevelse i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.