En pråm med sprängsten har kantrat vid Frihamnen i Göteborg. Foto: SVT

Fraktbåt har kantrat i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En fraktbåt har kantrat i centrala Göteborg. En stor räddningsstyrka kallades in men det visade sig att ingen befann sig på pråmen. Den ligger nu förankrad upp och ner i hamnen.

– Den måste ha tagit in vatten under natten och sen har den successivt kantrat, säger Henrik Gerber projektchef Skanska/MTH.

Vid 06.15-tiden kom larmet till räddningstjänsten. Det är en pråm lastad med sprängsten som kantrat i Frihamnen i Göteborg.

Pråmen tillhör en av Skanskas underleverantörer som levererar material till projektet med Hisingsbron.

Dykare på plats

Räddningstjänsten kallade in dykare för att gå ner och undersöka platsen och i se om någon befann sig i vattnet.

– Det konstaterades snabbt att det fanns inga människor kvar på pråmen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i Västra Götaland.

Räddningstjänsten konstaterade att ingen befann sig på båten när den kantrade och ingen skadats. Polis och räddningtjänst har lämnat platsen och har överlåtit arbetet med pråmen till företaget som äger den.

Kan ha tagit in vatten

Under tisdagskvällen lastades pråmen med bergmaterial, när personalen kom till platsen på onsdagmorgonen så såg man att pråmen börjat kantra.

– Den måste ha tagit in vatten under natten och sen har den succesivt kantrat, säger Henrik Gerber projektchef Skanska/MTH.

Pråmen är ungefär 20-30 meter lång och flyter nu upp och ner där den förankrats i kajen. Bergmaterialet som den lastades med har åkt av och ligger på botten.

Vad händer med bergmaterialet?

– Vi har ju långgrävare som gräver upp det eller så får det ligga kvar. Det är underleverantören som sköter det där, säger Henrik Gerber.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.