Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Parham träffar SVT dagen innan spelningen på Frihamnen för att växla några ord och titta tillbaka på hans musikkarriär. Hör mer om Parhams framträdande i klippet. Foto: SVT

Från Högsbo till huvudakt på Göteborgs jubileumsfirande

Uppdaterad
Publicerad

Den prisbelönta och hyllade Göteborgsrapparen Parham återvänder till sin hemstad under helgen för att uppträda som huvudakt på Göteborgs 400 års jubileum.

– Att få vara en del av jubileumsfirandet och representera Göteborg som en grabb från stan, det är väldigt fint och ärofullt, säger Parham Pazooki.

På fredagen invigdes Göteborgs jubileumsfestival med olika aktiviteter och en hel del uppträdanden. På söndag är det Parham Pazookis tur att inta utomhusscenen som den avslutande akten.

Är du nervös?

– Nu är jag inte det men jag brukar bli det samma dag... Det är chill vadå vad kan gå fel, jag har spelat på fritidsgården sen jag var liten. Jag har slagit mig, gjort dumma grejer, livet går vidare, säger Parham Pazooki.

Musiken inte alltid varit självklar

Parham började sin professionella karriär för drygt tio år sen och sedan dess har han vunnit priser för Årets Hiphop på Manifestgalan samt nominerats i P3 Guld och Grammis. Däremot har en musikkarriär inte varit helt självklar för Göteborgsartisten.

– Jag har aldrig trott att jag skulle göra musik professionellt men jag har alltid gillat det. Man kan aldrig förutspå hur livet ”turns out” men mycket händer på några år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.