Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det brinner kraftigt i tre lägeneheter i Munkedal. Det finns inga uppgifter om personskador i nuläget. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Fullt utvecklad brand i flerfamiljshus i Munkedal

Uppdaterad
Publicerad

Larmet kom in strax innan klockan 05 på tisdagsmorgonen. Det brann kraftigt ur tre lägenheter i Munkedal. Enligt räddningstjänsten var fastigheten utrymd innan huset blev övertänt. Fastigheten kommer inte gå att rädda.

Initialt uppgavs två personer vara förda till sjukhus med ambulans men runt halv sju meddelar SOS Alarm att en person är förd med ambulans.

– Alla ambulanser har lämnat platsen och minst en person är förd till sjukhus, säger Linda Bergquist på SOS Alarm.

Huset kommer brinna ner

Fastigheten utrymdes innan räddningstjänsten kom till platsen. Räddningstjänsten kommer låta fastigheten brinna ner eftersom den inte går att rädda.

– Det är tre lägenheter som tagit putt och det är en fullt utvecklad brand. Vi kommer bli kvar ett tag och säkra intillliggande fastigheter, säger Johan Ytterberg på Räddningstjänsten Norra Älvsborg.

Polis på plats

Polis och räddningstjänst larmades till platsen och släckningsarbetet är påbörjades. Polisen rubricerar branden som allmänfarlig vårdslöshet.

Vad är anledningen till att man rubricerar det så?

– Jag kan inte svara på det i nuläget, eventuellt för att det finns spridningsrisk till andra fastigheter, säger vakthavande befäl Helena Clase på polisen i region väst.

Föreligger det någon brottsmisstanke i nuläget?

– Inte vad jag vet i nuläget utifrån de uppgifter jag har nu, säger Helena Clase.

Strax innan 09 meddelar räddningstjänsten att de är kvar på platsen och bevakar eftersläckningen.

– Det kommer nog att ligga och pyra lite halva förmiddagen här skulle jag tro, säger Mathias Jonasson, vid räddningstjänsten i Norra Bohuslän.

Vad som orsakat branden är ännu oklart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.