Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fynden i Pickesjön var mänskliga kvarlevor Foto: Joakim Eriksson

Fynden i Pickesjön var mänskliga kvarlevor

Uppdaterad
Publicerad

Efter den rättsmedicinska undersökningen av de fynd som gjordes i Pickesjön utanför Borås den 9 oktober står det klart att det rör sig om mänskliga kvarlevor. Den misstanken var stark redan från början och polisen inledde då en förundersökning om mord.

Exakt vad det rör sig om för kroppsdelar vill polisen inte säga något om. Den rättsmedicinska undersökningen har inte kunnat fastställa hur länge kvarlevorna legat i vattnet, än mindre finns i det här skedet några uppgifter om ålder eller kön.

Polisen skriver att man gärna vill komma i kontakt med personer som vistats i området vid Pickesjön och som kan ha gjort iakttagelser som eventuellt kan sättas i samband med fynden. Även iakttagelser som för ett vittne kan synas obetydliga kan ha betydelse, så rådet är att låta polisen göra utvärderingen. Det går bra att vara anonym, om man föredrar det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.