Foto: TT

Fyra anhållna misstänkta för halsbandsryckning

Uppdaterad
Publicerad

En ung man drog en halskedja från en äldre man på onsdagen. Fyra personer greps kort därpå och nu utreder polisen om de fyra kan knytas till fler brott.

Det har varit flera incidenter med halsbandsryckningar i Göteborg senaste tiden och polisen uppmanar alla som utsatts eller kan ha upplysningar om brotten att höra av sig.

Senast i dag vid  09-tiden i Tuve, då springer en man fram till en kvinna och rycker av henne halsbandet. Han försvinner sedan från platsen i en äldre skåbil.

I går, onsdag, blev en äldre man fråntagen sin guldkedja när han tog sig från köpcentret vid Frölunda torg till hållplatsen.

Den äldre mannen upptäckte snabbt vad som hände, kunde ta tillbaka halskedjan och larmade polisen.

Fyra anhållna

Med hjälp av bilder från övervakningskameror kunde polisen identifiera och gripa både mannen som ryckt kedjan samt fyra kumpaner. Tre tonåringa och en man i 20-årsåldern anhölls senare, medan den femte var minderårig och omhändertogs av annan myndighet.

Polis utreder nu om de fyra misstänkta personerna kan utfört fler halsbandsryckningar.

– Signalement och tillvägagångssätt överensstämmer med andra anmälningar om halsbandsryckningar som vi fått in i Göteborgsområdet. Vi undersöker nu om de misstänkta kan knytas till fler brott. Vår uppfattning är dock att det är ett flertal olika konstellationer som för tillfället genomför brott med liknande modus i Göteborg, säger Christian Nylén biträdande lokalpolisområdeschef i Storgöteborg syd, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.