Räddningstjänstens insatsledare Peter Johansson berättar om branden i ett radhus i Västra Göteborg på söndagsmorgonen. Foto: SVT

Två till sjukhus efter radhusbrand

Publicerad

En brand bröt ut i ett radhus i Västra Göteborg på söndagsmorgonen. Två personer har förts till sjukhus, varav en är en pojke i förskoleåldern där läget är allvarligt men stabilt.

Branden i ett radhus i Västra Göteborg ska ha varit fullt utvecklad redan när Räddningstjänsten fick larmet vid sjutiden på söndagsmorgonen. En familj ska ha befunnit sig inne i huset men tagit sig ut på egen hand, enligt Räddningstjänsten.

Enligt Sahlgrenska universitetssjukhusets presstjänst vårdas nu två personer på sjukhuset.

– Det är en man i 30-årsåldern där läget är stabilt och en pojke i förskoleåldern och där är läget allvarligt men stabilt, säger Samuel Hedberg, presskommuniktatör.

Kan handla om elfel

Till en början evakuerades hela radhuslängan, men grannarna kunde återvända till sina hem under söndagsförmiddagen. Lägenheten där branden bröt ut är dock mycket påverkad.

Polisen utreder nu händelsen som mordbrand, men enligt polisen finns det inget som tyder på att branden skulle ha orsakats avsiktligt.

– Nej, nej, man tror att brandorsaken kan vara en lampa som det har börjat brinna i, så det kan handla om ett elfel, men vi  gör alltid en anmälan om mordbrand för annars får vi inte lov att spärra av, men det kan komma att förändras,säger Christer Fuxborg, presstalesperson polisen region väst.

Polisen ska göra platsundersökning

Vid åttatiden på sönsdagsmorgonen ska branden ha varit släckt och eftersläckningsarbete vidtog. Polisen har spärrat av platsen och ska påbörja en platsundersökning på måndagen.

Fotnot: I en tidigare version av den här texten samt i  filmklippet angav SOS Alarm och Räddningstjänsten att fyra personer hade förts till sjukhus, men enligt Sahlgrenska universitetsjukhuset är det nu två personer som vårdas där som patienter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer