Fyra personer fördes till sjukhus med rökskador efter måndagskvällens brand i Tidaholm. Foto: Christian Svensson

Fyra till sjukhus efter lägenhetsbrand i Tidaholm

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer fördes till sjukhus efter en brand i en lägenhet i Tidaholm på måndagskvällen. Minst fem lägenheter har påverkats av branden.

Fyra personer fick föras till sjukhus efter att en kraftig brand brutit ut i en av lägenheterna i ett flerfamiljshus i Tidaholm. Personerna ska ha tagit sig ut själva, och fördes till sjukhus i ambulans.

– Det ska handla om rökskador, säger polisens vakthavande befäl Jens Christensen tidigt på tisdagsmorgonen.

Larmet kom vid 21.30-tiden på måndagskvällen och en timme senare meddelade räddningstjänsten att branden i lägenheten var släckt, men att man fortsatte att kontrollera så att konstruktionen på vinden inte hade tagit eld.

-Det har troligtvis brunnit i köket och det brann så kraftigt att det har gått upp och blivit rätt kraftig rökutveckling på vinden, säger Ola Jacobsson, inre befäl på Samhällsskydd mellersta Skaraborg, till Skaraborgs Läns Tidning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.