Foto: TT

Fyrverkeripjäs avfyrades i skollokal i centrala Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst ryckte under måndagseftermiddagen ut till en skola i centrala Göteborg, på grund av kraftig rökutveckling i en av skolans lokaler.

Det var strax efter klockan 16 under måndagen som räddningstjänsten larmades om rökutveckling på en skola i centrala Göteborg.

– Då handlade det om rökutveckling, och vi åkte dit med fem enheter, säger larm- och ledningsoperatören vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Eleverna hade evakuerats från skolan när räddningstjänsten kom till platsen.

Fyrverkeripjäs

Väl på plats kunde man konstatera att någon hade avfyrat någon form av fyrverkeripjäs inne i en av skolans lokaler. Ingenting brann, men smällen hade orsakat kraftig röksamling i lokalen.

– Det visade sig att det var någon form av smällare eller fyverkeripjäs som hade smällt av, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Är detta ett brott?

– Det är definitivt, det är det till och med ute vid den här tiden. Inne blir det en annan typ av brott.

Inga uppgifter

Tommy Nyman berättar att det ännu är oklart hur händelsen kommer att rubriceras inom polisen.

Det finns heller inga uppgifter om skador till följd av händelsen. Räddningstjänsten ventilerade skollokalen, men ingenting behövde släckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.