Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Hampus Magnusson (M) om beslutet att låta jiujitsu-klubben vara kvar. Foto: svt

Glädje i Biskopsgården: Hotade jiujitsuklubben Ronin räddas från nedläggning

Publicerad

Jiujitsuklubben Ronin i Biskopsgården i Göteborg fick efter en över två år lång kamp glada besked på fredagen av eniga politiker i Göteborg – klubben ska få vara kvar, för barnens bästa.
– Jag tror knappt det är sant, jag är överlycklig och ska öppna en flaska champagne, säger Håkan Linnarsson som driver klubben.

Från början handlade det om ett misstag från klubbens sida. Det som från början var ett garage byggdes om till jiujitsulokal utan att man ansökte om ändrat bygglov för verksamheten.

Efter ett anonymt tips fick stadsbyggnadskontoret upp ögonen för klubben och nu, två år senare, avslogs klubbens senaste ansökan om ändring av detaljplanen.

Politikerna eniga

Därmed låg det i politikernas händer att rädda klubben från stängning. Håkan Linnarsson, som driver klubben Ronin och äger fastigheten, är själv regionspolitiker för Socialdemokraterna. S valde därför att förklara sig jäviga i frågan men det spelade alltså ingen roll. Allians- såväl som oppositionspartierna i byggnadsnämnden var ändå överens.

– Det är inte så vanligt att vi är överens allihop, men är det någon gång det ska hända tycker jag det ska vara när det handlar om barnen, säger Hampus Magnusson (M), ordförande i byggnadsnämnden Göteborg stad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer