Nicholas Bryant njuter av publikens jubel efter att ha blivit svensk mästare. Foto: Privat

Göteborg har fått en ny Bryant som hjälte i staden

Publicerad

Nicholas Bryant vann under söndagen SM-guld i thaiboxning inför hemmapubliken i Göteborg. Systern och artisten Miriam har fått konkurrens som Göteborgsprofil med namnet Bryant.

För första gången någonsin arrangerades SM i thaiboxning i Göteborg under söndagen. Då klev en göteborgare fram och blev mästare i sin viktklass.

– Det är sjukt alltså, jag har inte riktigt hunnit smälta det. Jag sov med bältet bredvid mig i sängen, säger Nicholas Bryant under måndagsmorgonen. 

SM-galan i thaiboxning gick av stapeln på Rondo i Göteborg. 17 finaler skulle avgöras, men det skulle visa sig att det i slutändan fanns få hopp för hemmapubliken. Den som skänkte hemmapubliken en seger var just Nicholas Bryant, vinnare av 57-kilosklassen.

– Det var en så sjuk känsla, att min familj och mina vänner var där. Jag var den enda från Göteborg som var i final och jag kände att jag var den som var tvungen att upprätta Göteborgs heder, säger han och fortsätter:

– Jag krigade och gav mitt allt. I slutändan handlade det om att jag orkade mer.

”Jag ska bli bäst i världen”

När Nicholas Bryant annonserades som vinnare sprang familj och vänner in på scen. Bland annat storartisten Miriam Bryant, syster till thaiboxaren.

Det finns ju redan en Göteborgsprofil i familjen finns det plats för en till?

– Det får vi väl hoppas. Jag ska fortsätta och bli bäst i världen. Drömmen är att ha min egen staty och fylla Ullevi en dag. Ge mig 10 år till så kommer jag vara den bästa genom tiderna.

En SM-mästare och en av Sveriges populäraste artister från samma familj, hur kommer det sig?

– Envisheten skulle jag säga. Finsk sisu, morsans och farsans abetsmoral och mormor och morfar som fick fly från Vinterkriget. Vi har haft mycket motgångar, men vi älskar varandra och vet var vi har varandra.

Vem har greppet om Göteborg av er två nu när du vunnit?

– Haha, jag så klart. Dum fråga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.