Foto: TT/Henrik Zeitler

Göteborg höjs till skyarna av tidningen Vogue

Uppdaterad
Publicerad

Ett måste att besöka. Volvo, Alicia Vikander, stjärnkrogar, barer och konst nämns som några av Göteborgs attraktioner.

Modemagasinet Vogue lovordar staden.

I veckan höjdes Göteborg till skyarna av modemagasinet Vogue. Tidskriften skrev en artikel om staden och varför Göteborg är ett måste att besöka. Dessutom anses staden vara mycket mer avslappnad än Stockholm, något som bland annat påstås bero på den friska havsluften.

På listan återfanns allt från Michelinstjärnkrogar, barer, gallerier, havet, arkitektur och exklusiv shopping som några av Göteborgs attraktioner.

Vogue tipsar också läsarna om stans bästa caféer och servärdheter som Trädgårdsföreningen, Röda sten konsthall och den livliga matmarknaden Saluhallen.

Vad tänker du om att Vogue skriver om er konsthall?

– Det är väldigt roligt. Vi är glada för alla omnämnanden, då vi inte har några direkta kommunikationsresurser. Vi är en attraktionskraft och har ett stort genomslag på turister, säger Mia Christersdotter Norman, verksamhetschef för Röda sten konsthall.

”Man känner sig cool här”

Vogue tipsade bland annat om ett besök på Röda sten konsthall. Foto: Röda sten konsthall/Hendrik Zeitler

Mia Christersdotter Norman tror att intresset för konsthallen beror på flera faktorer såsom läget, utställningarna och bron.

– Vi har innehållet, huset och frihetskänslan vid vattnet, det är många ingredienser som kan vara lockande. Vi har en spännande miljö och man känner sig cool när man hänger här, säger hon.

Redan på 80-talet huserade grafittimålare i huset och ravefester hölls på området. I början av 90-talet var Röda sten konsthall rivningshotad, men en grupp människor gjorde upprop och bildade en förening för att rädda huset.

– Vi är viktiga för Göteborgsbilden, vi är en av pusselbitarna som bidrar till den stora bilden, säger Mia Christersdotter Norman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.