Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Erika Olsson, projektledare Gothenburg Horse Show Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Gothenburg Horse Show 2022 ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Den årliga internationella hästtävlingen Gothenburg Horse Show kommer att ställas in även 2022. Detta meddelade arrangörerna på måndagen.

– Vi var tvungna att dra i handbromsen medan det fortfarande gick, säger projektledaren Erika Olsson.

Gothenburg Horse Show 2022 skulle hållas den 23 till 27 februari i Scandinavium men kommer nu att ställas in. Arrangörerna Got Event AB hänvisar till de publikbegränsningar som införts i samband med pandemin.

För de cirka 70 000 människor som brukar besöka tävlingarna innebär beslutet en stor besvikelse.

”Jätteledsna”

Men hur man än har försökt går det alltså inte att genomföra 2022 års Gothenburg Horse Show. Alternativen med 500 åskådare per sektion eller att flytta fram är enligt arrangörerna inte heller genomförbara av logistiska skäl.

- Vi är jätteledsna över detta, och många med oss. Vi har in i det sista försökt vända på alla stenar för att se om det ändå fanns en möjlighet att genomföra evenemanget, men det går inte, säger Erika Olsson, projektledare för Gothenburg Horse Show.

Hoppet släcktes

Det sista hoppet slocknade i torsdags förra veckan.

– Ja, vi hoppades på regeringens presskonferens, att vi skulle få större klarhet. Men tyvärr. Vi har också haft egen dialog med Folkhälsomyndigheten, men ingen kan bedöma läget riktigt. Och vi vet ju inte mer än vad omvärlden vet, säger Erika Olsson.

Förra året blev det heller inte någon Gothenburg Horse Show, men den gången berodde det inte på pandemin.

– Nej, vi var i ett annat läge med pandemin då. Istället var det hästviruset EHV-1 som spreds och var så smittsamt att det internationella ridförbundet satte stopp för alla tävlingar.

En månad kvar

Men det är ju en hel månad kvar tills tävlingarna skulle hållas – kunde ni inte ha vilat lite på hanen med beslutet att ställa in?

– Hade vi kunnat vänta hade vi gjort det. Men det är otroligt många människor inblandade i Gothenburg Horse Show och man måste ha respekt för sponsorer och deras planering, funktionärer som tagit semester från sina jobb, tävlingsryttare som behöver framförhållning med mera, säger Erika Olsson och fortsätter:

– Dessutom, även om evenemanget publikt inte skulle börjat förrän den 23 februari, så börjar vi med vår etablering den 14 februari – och då är det inte långt kvar. Så vi var tvungna att dra i handbromsen medan det fortfarande gick.

Nu får alla hästmänniskor istället se fram mot tävlingarna nästa år – köpta biljetter kommer att gälla 2023. Om biljetterna inte kan utnyttjas då återbetalas de.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer