Göteborg är den mest sociala storstaden i världen, enligt bokningssajten Hostelworld. Foto: SVT

Göteborg mest sociala staden

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg är den mest sociala storstaden i världen, enligt bokningssajten Hostelworld som undersökt 39 städer. Invånarna fick svara på frågor om socialisering, äta ute och festande.

Det är The Guardian som skriver om topplistan, en topplista där Göteborg tar första plats,  Stockholm andra, följt av Chicago, Boston och New York. 12.188 personer i 39 städer intervjuades av bokningssajten Hostelworld om attityder till social samvaro, om hur ofta de träffas eller äter ute och hur ofta de festar.

Tio olika kategorier bedömdes och Göteborg hamnade högst i tre av dessa. Göteborg anses vara den mest sociala storstaden och göteborgarna mest liberala i förhållande till andra människors livsstil. New Yorkers hamnade i topp när det gäller att äta middag ute, i snitt 89 gånger per år.

Mest partysugna

Människor från Madrid och Moskva är mest partysugna  för där var det flest som höll med om påståendet ”Det finns alltid en ursäkt för att festa”. Göteborg kom här på tredje plats.

Paris, London och Berlin hamnade utanför topplistan.  Invånarna där socialiserar inte så ofta på grund av att de anser att det är för dyrt att träffas ute, för krångligt med transporter och för att de har brist på fritid.

Listan över de mest sociala städerna

1. Göteborg

2. Stockholm

3. Chicago

4. Boston

5. New York

6. Köpenhamn

7. Madrid

8. Rom

9. Hamburg

10. Dublin

källa:  Hostelworld och The Guardian

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.