Arkivbild. Foto: TT

Göteborgare vaknade av flera mystiska smällar

Uppdaterad
Publicerad

Under nästan en halvtimme natten till måndag ska flera personer hört av sig till polisen efter att ha hört kraftiga knallar i Kålltorp i östra Göteborg. Polisen utreder om det kan röra sig om skottlossning.

Mellan 04.19 och 04:44 fick polisen ta emot flera larm om kraftiga knallar i östra Göteborg. Många ska ha varit oroliga för att det handlat om skottlossning. Samtalen ska ha kommit från boende i Kålltorp och Härlanda som vaknat av de kraftiga smällarna.

– Vi kan konstatera att det är för många som reagerat för att det ska handla om någon missuppfattning. Någonting har ju inträffat när så många hört de här knallarna, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson till SVT Nyheter Väst.

Ingen skadad

Polisen har sökt i området men varken hittat någon skadad person eller egendom. Det har heller inte hittats några tomhylsor som bekräftar en eventuell skottlossning.

– Det finns en hel del saker som kan låta på det här viset, det kan till exempel vara någon som kastat ”bangers”. Men att hitta något som kan leda till någon brottsmisstanke har vi inte gjort, säger Stefan Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.