Mattias Bylund utanför Staples Center där Grammy Awards-galan hölls. Foto: privat

Göteborgare vann pris för årets album

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgsmusikern Mattias Bylund vann en grammy vid galan i Los Angeles i natt.

Göteborgsmusikern Mattias Bylund vann pris för årets album på Grammy Award i natt. Han fick grammyn för sin medverkan Taylor Swifts album 1989. Priset som är ett musikbranschens mest prestigefyllda delades ut vid en gala i Los Angeles i natt.

– Det var ju jätteoväntat att ens bli nominerad men i och med att hela produktionsteamet blir nominerad och nämns med namn när det gäller årets album så åkte jag hit – och vann jag och det var ju roligt, säger Mattias Bylund själv om vinsten när han pratar med TV4:s Nyhetsmorgon direkt från grammygalan i Los Angeles.

Jobbat som kapellmästare på SVT

Mattias Bylund är musiker och musikproducent och har bland annat jobbat som kapellmästare SVT:s sommarkväll samt för Bingolotto och Christer Sjögren. Han har dessutom jobbat med en rad världsartister och medverkar i flera världshits med piano- och stråkarrangemang. På Taylor Swifts 1989 medverkar han med stråkspelning och arrangemang.

Vid årets Grammy Awards var han nominerad för två album i kategorin ”Album of the Year”, förutom Taylor Swifts var han även nominerad för The Weeknds album Beauty behind the madness.

–  En jättelång och fantastisk föreställning. Amerikanerna kan verkligen det här med göra tv-show, säger Mattias Bylund om nattens gala och nämnder Adeles framförande som en av kvällens höjdpunkter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.