Foto: Jessica Gow/TT

Göteborgare vräkt efter uthyrning på Airbnb

Publicerad

En person i Göteborg hyrde ut sin lägenhet via sajten Airbnb, men hyresvärden upptäckte annonsen. Trots tillsägelser togs annonsen inte bort – och nu har hyresgästen blivit vräkt från bostaden, rapporterar Hem och Hyra.

Det var i augusti 2016 som hyresgästen registrerade sig på sajten Airbnb, en webbsida där privatpersoner kan hyra ut sitt boende.

Men hyresvärden upptäckte annonsen och uppmanade personen att sluta med uthyrningen, något som Hem och hyra var först med att rapportera.

Trots varningen fortsatte hyresgästen hyra ut lägenheten och värden sa upp kontraktet. Hyresnämnden i Göteborg gav hyresvärden rätt och hyresgästen överklagade till Svea hovrätt.

Nu har hovrättens dom kommit och de gör samma bedömning som hyresnämnden. Anledningen är att uthyrningen av lägenheten har varit så omfattande att den kan likställas med hotellverksamhet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer