Foto: SVT

Göteborgaren Charlotta Fougberg tog SM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Trots hennes första Göteborgsvarv någonsin, tog hon hem SM-guldet under lördagen. Göteborgaren Charlotta Fougberg sprang in i mål på 1 timme, 13 minuter och 16 sekunder och fick ta emot publikens jubel.

Det var länge en kamp mellan toppkandidaterna Charlotta Fougberg och Hanna Lindholm om SM-guldet i Göteborgsvarvet men slutspurten tog Charlotta Fougberg. Hon gick in för att vinna och kom i mål på 1 timme, 13 minuter och 16 sekunder.

– Jag har fått så mycket stöd under banan och jag kunde inte sluta le, jag blir helt rörd. Det gick liksom inte att hålla fokus i slutet och inte le utan det var bara ett stort leende, säger Charlotta Fougberg när hon kommer i mål.

– Jag har varit superseg dagarna innan så jag var lite orolig att benen inte skulle hålla. Men det har blivit lite bättre för varje dag nu så det var skönt.

Charlotta Fougberg fick ta emot en ros av sin pappa när hon kom in i mål.

– Det är nämligen så att han fick en ros av mig för en massa år sen, så i dag fick jag en av honom. Det är väldigt roligt, säger Charlotta Fougberg.

Det här var väl bra besked inför kommande VM?

– Ja men absolut. Det är det.

Hör Charlotta Fougberg i klippet ovan direkt efter målgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.