Det var Thomas Sjögren från Göteborg som fick ta emot priset årets kock på tävlingen som hölls på hemmaplan i Svenska Mässan.
Under torsdagen gjorde åtta finalister upp om titeln ”Årets kock 2015” i Svenska Mässan i Göteborg. På 4 timmar och 10 minuter skulle två rätter presenteras för juryn och när den sista såsen smakats stod det klart att vinnaren blev Thomas Sjögren från Swedish Taste i Göteborg.
Sjögren fick ta emot Gastronomiska akademins medalj i guld av prins Carl Philip och när hans namn lästes upp slängde han kockhatten i luften.
– Med välbalanserade fisk- och skaldjurskompositioner med stor respekt för huvudråvarorna. En välkomponerad lammrätt där vinnaren hanterat huvudråvaran på bästa möjliga sätt med personliga kombinationer, löd motiveringen från prinsen.
Thomas Sjögren tackade publiken och skickade en passning till hemstaden.
– Jag vill tacka alla Göteborgare som har tagit sig hit, sade Sjögren under sitt tacktal där han även tackade familjen och de som hjälpt honom under åren.
Andrapriset kneps av Daniel Engellau från Aveqia i Stockholm och tredjepriset gick till Saori Ichihara från Stockholmskrogen Shibumi.